Slovenskí volejbalisti prehrali s Ruskom 0:3 v príprave na ME

17.09.2013 Celý región

Bratislava 17. septembra (TASR) - Prehrou 0:3 s olympijskými víťazmi z Ruska vyvrcholila v utorok v bratislavskej Aegon aréne NTC príprava slovenskej volejbalovej reprezentácie na ME v Dánsku a Poľsku (20.-29. septembra). Už v stredu sa zverenci trénerskej dvojice Štefan Chrtiansky, Andrej Kravárik zo Schwechatu letecky cez Berlín presunú do poľského Gdanska, kde ich čaká úvodná časť šampionátu.

Slovenskí volejbalisti, ktorým pre zranenie chýbal Ogurčák a tréneri ho šetrili, začali s prílišným rešpektom a rýchlo prehrávali 0:6. Až potom získali prvý bod a hoci Rusi pridali ďalšie dva, po viacerých vydarených akciách, vrátane priameho bodu Kmeťa z podania, bolo zrazu 6:8. Rusi im však znova odskočili na štyri body (10:14), domáci ale zabojovali a po technickom útoku Nemca sa im dokonca podarilo vyrovnať. Pri druhom technickom oddychovom čase však viedli ruskí hráči 16:14, keď na sieti úradoval blokmi vysoký Muserskij (218 cm). Za stavu 24:20 sa hostia dopracovali k prvému setbalu a po nedorozumení na slovenskej strane ho aj hneď využili. Na začiatku druhého dejstva viedli Slováci 2:0 a viedli ešte aj 11:9, ale Rusi postupne získavali navrch (13:18) a za stavu 17:24 premenili druhý setbal vo vedenie 2:0. V treťom sa Rusi dostali do vedenia 8:3, keď slovenská snaha končila na ich dobrej obrane na sieti. Rusi si pohodlné vedenie kontrolovali a pri druhom technickom tajme viedli 16:10. Po ňom síce domcái z ich vedenia ukrojili (14:18, 16:20, 17:21) ale súper si náskok postrážil a v závere využil tretí mečbal na hladkú výhru 3:0.


Slovensko - Rusko 0:3 (-20, -17, -20)
70 minút
rozhodovali: Hodoň, Mokrý
3500 divákov

Slovensko: Masný, Kohút, Nemec, Paták, Chrtiansky, Kmeť, libero: Ondrušek (Bencz, Hupka, Zaťko)

Rusko: Apalikov, Grankin, Pavlov, Spiridonov, Sivoželez, Muserskij, liberovia: Verbov, Jermakov (Makarov, Michajlov, Žilin)


Hlasy po zápase:

Štefan Chrtiansky, tréner SR: "Ruské mužstvo má jednoducho svoju silu, ktorú ukázalo hlavne v tých činnostiach, o ktorých sme vedeli. Teda podanie, obrana na sieti, v tom nás od začiatku držali pod kontrolou. My sme sa snažili, ten druhý set vyzeral celkom nádejne, keby sme z dva nula pridali tretí bod, možno mohol byť pre nás ten set ešte zaujímavejší. Ale myslím si, že volejbal bol aj z našej strany dobrý, chlapci bojovali a ukázali na čo momentálne máme. Prehrať s takým mužstvom, aké Rusi majú, nie je až taký problém. Dôležité je, aby sme s touto mentalitou išli aj do prvého zápasu na ME s Franúzmi, kde máme určite väčšie šance."



Michal Masný, kapitán SR: "Myslím si, že v tomto zápase smerom k šampionátu bolo z našej strany veľa pozitívnych vecí. Hrali sme, myslím si dobrý volejbal a predviedli sme celkom slušný výkon. Samozrejme, hrali sme proti olympijským víťazom, nebolo to jednoduché, ich parametre sú trocha inde ako naše. Dôležité je, že to bol ťažký zápas a my sme sa s nimi snažili držať krok. Boli časti, kde sme hrali vyrovnanú partiu a to bolo pre nás dôležité."
 

Vyberte región